" ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΑΓΑΠΗΣ "


Τα Χριστούγεννα φτάνουν
«Χριστός γεννάται σήμερον....» αυτό θα ψάλουν στις εκκλησιές και θα διαλαλούν σε λίγες μέρες οι χαρούμενες παιδικές φωνές από σπίτι σε σπίτι. Εικόνες που μας ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις ....η μαμά τρέχει να προλάβει να κάνει όλες τις απαραίτητες ετοιμασίες για τις γιορτινές μέρες και τα παιδιά ανυπομονούν να ξημερώσει η ημέρα των Χριστουγέννων για να ανοίξουν τα δώρα που θα βρίσκονται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Πόσοι όμως από εμάς σκέπτονται εκείνους που δεν θα ζήσουν τέτοιες στιγμές και κυρίως τα παιδιά που στερηθούν την χαρά ενός παιχνιδιού εφέτος τα Χριστούγεννα;
Ποιος γνωρίζει το νόημα και την αξία αυτών των ημερών;  Ελάχιστοι… Ο Χριστός ήρθε στη γη απλά και ταπεινά. Η καρδιά του ήταν γεμάτη αγάπη. Γεννήθηκε σ’ έναν στάβλο γύρω από λίγα ζώα. Έζησε τη ζωή του σαν απλός άνθρωπος και κήρυξε την αγάπη και την προσφορά στον πλησίον.
Επειδή κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί το παιχνίδι, οι Πρόσκοποι και κυρίως τα μικρά Λυκόπουλα της πόλης του Αγρινίου, ξεκινούν μια προσπάθεια συλλογής παιχνιδιών και καλούν όλα τα παιδιά και τους γονείς της πόλης του Αγρινίου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Δημοκρατίας, να παίξουν και να φέρουν ένα από τα δικά τους παιχνίδια (όχι να το αγοράσουν) που να είναι λειτουργικό και που πλέον δεν χρησιμοποιούν, ώστε όλα μαζί να σχηματίσουν ένα «ΒΟΥΝΟ ΑΓΑΠΗΣ» και να αποσταλούν σε φορείς και οργανώσεις της Ελλάδας που ασχολούνται με το παιδί και τις ανάγκες του.  
Ας δώσουμε λίγη από την δική μας αγάπη, στα παιδιά που την έχουν ανάγκη μέσα από ένα παιχνίδι γιατί όπως έχει γράψει η μικρή Νίκη 7 ετών:
«Υπάρχουν δύο είδη αγάπης. Η αγάπη των ανθρώπων και η αγάπη του Θεού.
Αλλά ο Θεός τα έχει φτιάξει και τα δύο».
Το σίγουρο είναι η αγάπη είναι μία και μοναδική... και μέσα από τα παιδιά είναι πραγματική.
Ας ευαισθητοποιηθούμε λοιπόν όσο το δυνατό περισσότερο και ας δώσουμε το παρόν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας, στις 11:00 το πρωί, γιατί τα παιδιά είναι τα «Λουλούδια της ΖΩΗΣ και η υπόσχεση της ΖΩΗΣ για ΖΩΗ».