ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ









Την Κυριακή που μας πέρασε (11 Δεκεμβρίου 2011) σε μια ηλιόλουστη ( όπως άρμοζε άλλωστε) πλατεία του Αγρινίου , τα Λυκόπουλα , το μικρότερο τμήμα δηλαδή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, γιόρτασαν 80 ΧΡΟΝΙΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ-ΚΕΦΙΟΥ και ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑΣ . Τόσα  χρόνια πέρασαν από το Δεκέμβριο του 1931 οπότε και ακούστηκε για πρώτη φορά το «ΠΑΝΤΑ, ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ» που έμελε να γίνει βίωμα και τρόπος ζωής για εκατοντάδες χιλιάδες ελληνόπουλα από τότε μέχρι και σήμερα. Γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο και όπως ξέρουν καλύτερα. Πώς;;;; Μα πως αλλιώς εκτός από ΠΑΙΧΝΙΔΙ και ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
Αυτά τα παιδιά έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα που θα πρέπει να έχουν οι Άγιες μέρες που έρχονται. Ανέλαβαν την πρωτοβουλία να χαρίσουν από ένα αγαπημένο τους παιχνίδι, που μαζί του πέρασαν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και χαράς και να το προσφέρουν ώστε να μη λείψει από κανένα παιδί το παιχνίδι εφέτος τα Χριστούγεννα. Αυτή τους, η πρωτοβουλία δεν άφησε αδιάφορους και άλλους δημότες του Αγρινίου, που στο άκουσμα αυτής της χειρονομίας ευαισθητοποιήθηκαν και πρόσφεραν και αυτοί με τη σειρά τους παιχνίδια για τα παιδιά.
Με αυτά έφτιαξαν «ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ» το οποίο έγινε  «ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΑΓΑΠΗΣ».
Συγκεντρώθηκαν αρκετά παιχνίδια και αφού καταγραφούν θα αποσταλούν σε συλλόγους, φορείς και την Εκκλησία που ασχολούνται με τις ανάγκες των παιδιών.
Τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά για να είναι ευτυχισμένα.
Μόνο ΑΓΑΠΗ και ΧΑΡΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ













"ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΑΓΑΠΗΣ"