« Το κλειδί γύρισε, η Εστία άνοιξε…» Μήνυμα του Γενικού Εφόρου για την νέα Προσκοπική χρονιά.


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2012



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.Ε. 104

ΠΡΟΣ: όλους τους Βαθμοφόρους
ΘΕΜΑ: «Το κλειδί γύρισε, η Εστία άνοιξε..»
Μήνυμα του Γενικού Εφόρου για τη νέα Προσκοπική χρονιά.

Σεπτέμβρης, αρχές Οκτώβρη... 
Το κλειδί γυρίζει και πάλι στην εξώπορτα, η Εστία ανοίγει... 
Καθαριότητα παντού, τακτοποίηση της αποθήκης, συντήρηση στο υλικό, τα αντίσκηνα στα ράφια, τα σχοινιά σε κιβώτια, οι βάρκες στο νεώσοικο, τα πανιά στους σάκους, όλα...όλα στη θέση τους.
Τα πινέλα δίνουν χρώμα και φρεσκάδα, αφίσες στους τοίχους, φωτογραφίες στους πίνακες, έντυπα, ενημερώσεις, τηλεφωνήματα. 
Νέα Προσκοπική χρονιά, νέα συναρπαστική Προσκοπική περιπέτεια...
Ο Αγιασμός, οι γονείς, η Επιτροπή, οι παλαιοί μας, όλοι μαζί. Οι πρώτη συγκέντρωση, η πρώτη Σύνοδος, η πρώτη συνάντηση, το πρώτο συμβούλιο.
Αναβάσεις, εισδοχές, αναδείξεις Ενωμοταρχών, το Μηνιαίο Θέμα του Μόγλη, ο Προγραμματισμός. 
Νωπές αναμνήσεις... η τελευταία κατασκήνωση, η μεγάλη δράση, εικόνες χαρούμενων παιδιών, δυνατές φωνές, λαμπερά πρόσωπα, σκέψεις...:
''Ξανά εδώ..., νέο ξεκίνημα, με διάθεση για το ''καινούργιο'' με ιδέες για το ''νέο''.
 Ξανά εδώ..., συνειδητά και όχι από συνήθεια, με απόθεμα δύναμης, συνεπής στην προσπάθεια, απέναντι στις δυσκολίες των ημερών, απέναντι στην αμηχανία και τα αδιέξοδα της κρίσης.
''Ξανά εδώ..., με μόνη αμοιβή, ένα ''μπράβο'' από τον πατέρα του Κώστα στη συνάντηση γονέων, ένα ''ευχαριστώ Αρχηγέ'' από τη Μαρία στο τέλος της Πρότυπης Ενωμοτίας και τη φωνή του Πέτρου, του ζωηρού Λυκόπουλου που παρακαλεί στη λήξη της πρώτης εκδρομής...''Ακέλα, μη φύγουμε, μόνο εδώ μ' αρέσει...''. 
Το κλειδί γύρισε, η Εστία άνοιξε...
Μ' ένα χαμόγελο υποδέχομαι τους μικρούς μου φίλους και στο φετινό μας ταξίδι. Τους κοιτάζω στα μάτια, παίρνω δύναμη... Είμαι περήφανος που είμαι ακόμη εδώ!  

Καλή Προσκοπική χρονιά!

Θοδωρής Ν. Κεφαλάς
Γενικός Έφορος