3η ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Βαθμοφόροι αλλά και Γονείς και Φίλοι των Προσκόπων και του ποδήλατου της πόλης του Αγρινίου, συμμετείχαν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στην
3η ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Μικροί και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατά τους και με τον τρόπο αυτό ανάδειξαν το ποδήλατο ως το μέσο μεταφοράς στην πόλη δηλώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι το….Αγρίνιο είναι πόλη για ποδήλατο.
Όλοι είχαν την ευκαιρία μέσα από μια διαδρομή επτάμιση (7,5) χιλιομέτρων μέσα στους δρόμους της πόλης να δουν τις ομορφιές της πόλης του Αγρινίου. Οι εναλλαγές του τοπίου και οι εικόνες του πράσινου και των ανθισμένων αυλών των σπιτιών στις γειτονιές της πόλης  ικανοποίησαν και τους πιο «δύσκολους».
Οι κάτοικοι της πόλης ξαφνιαστήκαν ευχάριστα στη θέα πολλών δεκάδων ποδηλατών και κυρίως των μικρών ποδηλατών να περνούν μέσα στις γειτονιές του Αγρινίου.
Είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που πραγματοποιείται η ποδηλατάδα και τείνει να γίνει θεσμός. Εμείς, οι Πρόσκοποι του Αγρινίου θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη δράση για να ξεκινήσουμε τη νέα Προσκοπική Χρονιά που αρχίζει το Σαββάτο  4 Οκτωβρίου το απόγευμα με τον ετήσιο Αγιασμό.
Η Δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο και είχε σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της πόλης για τα προβλήματα που δημιουργεί η υπερβολική και αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου, προβάλλοντας εναλλακτικά μέσα μεταφοράς για ένα καλύτερο τρόπο ζωής δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια ευκαιρία στο περιβάλλον να «ανασάνει», έστω και για λίγο.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000.
Κάθε χρόνο πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας, αυτή την ημέρα, «κλείνουν» το κέντρο της πόλης τους για τα αυτοκίνητα δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους εναλλακτικά μέσα μεταφοράς (όπως το ποδήλατο με) ασφάλεια.
Οι Πρόσκοποι του Αγρινίου αναγνωρίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών στα κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα, πραγματοποίησαν την Ποδηλατάδα μία εβδομάδα μετά από την συγκεκριμένη ημέρα εορτασμού, θέλοντας να δώσουν ένα συμβολισμό, δηλαδή ότι κάθε ημέρα θα πρέπει να προσπαθούμε να κινούμαστε χωρίς αυτοκίνητο, όπου αυτό είναι δυνατό, με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς όπως είναι το ποδήλατο.
Σημαντικός συμπαραστάτης όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την προσπάθεια είναι η Τροχαία Αγρινίου με τον Διοικητή της κ. Δημήτριο Παπαευθυμίου, όπου διέθεσε ικανό αριθμό δύναμης της Τροχαίας (3 μηχανές, 1 περιπολικό αλλά και αρκετούς πεζούς Τροχονόμους) ώστε να διεξαχθεί ομαλά η Ποδηλατάδα χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε για τους ποδηλάτες αλλά ούτε και για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην πόλη.
Θερμές ευχαριστίες τόσο στο Διοικητή της όσο και στους Τροχονόμους που εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της Ποδηλατάδας καθώς και τον Αστυνόμο κ. Ηλία Καραΐσκο για τις χρήσιμες συμβουλές του προς τους ποδηλάτες.
Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές Ποδηλάτες του VELOCITY bikes για την άψογη συνεργασία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το καφέ «ΔΙΠΟΡΤΟ» για την δωρεάν προσφορά μπουκαλιών νερού προς τους ποδηλάτες.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας που μας εμπιστεύτηκαν και εφέτος και συμμετείχαν στην 3η Ποδηλατάδα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην επόμενη Μεγάλη Δράση μας για το καλό της πόλης μας και των συνανθρώπων μας.

Σύντομα θα αναρτηθεί και το βίντεο της 3ης Ποδηλατάδας