«ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΩ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ .......»  Με αυτά τα λόγια ξεκινά η Υπόσχεση του Προσκόπου.
Έτσι με την ευλογία της Ορθοδόξου Πίστης μας και με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκινά η νέα Προσκοπική Χρονιά. Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, στην Εστία  του 1ου και 2ου Συστήματος Αγρινίου και συνάμα έδρα της Περιφερειακής Εφορείας Αιτωλοακαρνανίας, Ιερού Λόχου 8 (πρώην 6ο Δημοτικό σχολείο) πλησίον της Πλατείας Χατζοπούλου.
Στη σεμνή τελετή παρέστησαν Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και ενήλικα Στελέχη του 1ου και 2ου Συστήματος Αγρινίου, Παλαιοί Πρόσκοποι, τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι φίλοι και συμπαραστάτες των Προσκόπων στο Νομό μας, καθώς και γονείς.
Τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστάθιος Τσούκαλος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε το σημαντικό έργο και δράση που ανέπτυξαν οι Πρόσκοποι του Αγρινίου τα τελευταία χρόνια υποστηρίζοντας Δράσης Προσφοράς και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης προς την κοινωνία του Αγρινίου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, Γναθοχειρουργός κ. Γεώργιος Παπαναστασίου υπογράμμισε την προσφορά της Προσκοπικής Κίνησης προς την κοινωνία διαπλάθοντας τους αυριανούς Ενεργούς Πολίτες, ενώ ο Περιφερειακός Έφορος κ. Παντελής Μετζεντζής έδωσε το στίγμα του προγραμματισμού των Δράσεων της Περιφερειακής Εφορείας για την νέα Προσκοπική Χρονιά, που θα είναι η ανάδειξη και ενημέρωση για τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και την Κοινωνική Προσφορά.
Τέλος, ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος κ. Παναγιώτης Κουθούρης ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς την Προσκοπική Κίνηση αλλά και προς τους Βαθμοφόρους, τα ενήλικα στελέχη των Προσκόπων του Αγρινίου λέγοντας, ότι θα τιμήσουν αυτή την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό τους. 
Οι Δράσεις των Προσκοπικών Τμημάτων έχουν ως εξής:
Ομάδα Προσκόπων: κάθε Σάββατο από τις 6:00 μ.μ έως 8:30μ.μ.
Λυκόπουλα: 1η Αγέλη κάθε Σάββατο από τις 7:00μ.μ. έως 9:00μ.μ.
2η Αγέλη κάθε Κυριακή από τις 7:00μ.μ. έως 9:00μ.μ.