ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Έναρξη εγγραφών περιόδου 2017-2018

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη των Δράσεων και Εγγραφών για τα νέα μέλη στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου με την τέλεση του Αγιασμού το προσεχές Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 19:10 στο Προσκοπικό Κέντρο Δράσεων του 1ου Συστήματος Προσκόπων επί της οδού Παπαρρηγοπούλου 55 Β’ στις εργατικές κατοικίες Άγ. Ιωάννη Ριγανά.                                                     
Στις δραστηριότητες του Συστήματος μπορούν να συμμετέχουν παιδιά Δημοτικού ηλικίας 7 έως 11 ετών (εντάσσονται στην Αγέλη Λυκοπούλων), Γυμνασίου 12 έως 14 ετών (εντάσσονται στην Ομάδα Προσκόπων), έφηβοι Λυκείου 14-17 ετών (εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών) καθώς και νέοι 18-30 ετών είτε ως ενήλικα στελέχη στα τμήματα, είτε ως μέλη του Προσκοπικού Δικτύου.
Το παιδί μέσα από τη συμμετοχή του στις Προσκοπικές Δράσεις (στο Προσκοπικό Κέντρο Δράσεων, στις εκδρομές μονοήμερες, διήμερες και πολυήμερες στη φύση, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους κ.ά.) θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια παρέα μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις και θα ζήσει μοναδικές εμπειρίες. Όλα αυτά μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, με εκπαιδευμένους ενήλικους εθελοντές.
Οι δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες σύμφωνα με την ταυτότητα και τον χαρακτήρα των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες, και βασίζονται στο παιχνίδι, ώστε να είναι ελκυστικές για τα παιδιά και παράλληλα να τα προετοιμάζει για την είσοδό τους στην κοινωνία.
Στόχος μας είναι όλοι οι νέοι να μπορούν να τα «βγάζουν πέρα» και να μπορούν να είναι άτομα:
·         Αυτόνομα, ικανά να επιλέγουν και να ελέγχουν την προσωπική και κοινωνική ζωή τους ως              προσωπικότητες και ως μέλη της κοινωνίας,
·         Αλληλέγγυα, ικανά να δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργούν μαζί τους και για αυτούς   και να μοιράζονται τις ανησυχίες τους,
·   Υπεύθυνα, ικανά να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να δεσμεύονται και να ολοκληρώνουν όσα έχουν αναλάβει,
·     Αφοσιωμένα, ικανά να πετυχαίνουν το στόχο τους με σεβασμό σε αξίες, ιδανικά και να ενεργούν σύμφωνα με αυτά.

Οι δράσεις για την Αγέλη Λυκοπούλων και την Ομάδα Προσκόπων ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 17:00~19:00 στο Προσκοπικό Κέντρο Δράσεων των Προσκόπων του Αγρινίου, Παπαρρηγοπύλου 55β, στις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Ιωάννη, ενώ για την Κοινότητα Ανιχνευτών βάσει συνεννόησης με τα παιδιά.

Σας περιμένουμε ...!!!