2η ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ)

Το Σαββατοκύριακο 01 & 02 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 2η Αρχική Σχολή Προσκοπικής Τεχνικής για Βαθμοφόρους της Εφορείας Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, στη μαγευτική περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας και συγκεκριμένα στην περιοχή «Αμπάρια» Παναιτωλίου του Δήμου Αγρινίου.




Στη σχολή πήραν μέρος βαθμοφόροι από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Άρτα.
Οι βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στα πλαίσια της διαρκούς και δια βίου εκπαίδευσή τους παρακολούθησαν θέματα της Προσκοπικής Τεχνικής  (διαβίωση στο ύπαιθρο, αποτύπωση περιοχής σε επιπεδομετρικό και ταχύ οδοιπορικό, κόμπους και συνδεσμολογία κατασκευών κλπ) καθώς και θέματα σχέσεων βαθμοφόρου και παιδιού.



Στα περιθώρια της σχολής εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.) όπου ενημερώθηκαν  από την υπεύθυνη του κέντρου κα. Τραμπάζαλη, για την χλωρίδα και την πανίδα της λίμνης και τους κινδύνους που απειλούν την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος της λίμνης. Επίσης παρακολούθησαν μια ολιγόλεπτη παρουσίαση με slits για όλα τα παραπάνω.




Με το τέλος της 2ης Αρχικής Σχολής Προσκοπικής Τεχνικής ανανέωσαν την συνάντησή τους στην Βασική Σχολή Εκπαίδευσης που αποτελεί το επόμενο επίπεδο στην εκπαίδευση ενός Βαθμοφόρου που κατά μεγάλη πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο.