ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 2014




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΦΟΡΟΥ  Σ.Ε.Π.
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, κοινωφελές μη κερδοσκοπικό, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Το Σ.Ε.Π. έχει συμπληρώσει 104 χρόνια σε όλη την Ελλάδα και 70 χρόνια στο Αγρίνιο αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια σύγχρονη Κίνηση για παιδιά, έφηβους και νέους, τους αυριανούς πολίτες, που  ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Οι Πρόσκοποι της Ελλάδος διοργανώνουν το μήνα Μάρτιο του 2014 Πανελλήνια Δράση Προσφοράς με τίτλο
«Ένας σάκος προσφοράς σε κάθε γειτονιά»!
Στόχος της δράσης είναι η συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων, παιχνιδιών και βιβλίων για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Για να το πετύχουμε αυτό θα ανοίξουμε τις Προσκοπικές Εστίες σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να γίνουμε οι κατά τόπους συλλέκτες καλής θέλησης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο! Έτσι, στο Αγρίνιο στην Προσκοπική Εστία, στην οδό Ιερού Λόχου 8 (πρώην 6ο Δημοτικό) πίσω από την πλατεία Χατζοπούλου, κατά τις ημέρες Σάββατο από τις 18:30 έως 21:00, Δευτέρα και Τετάρτη από 19:00 έως 20:30, θα συλλέγονται οι προσφορές των συμπολιτών μας. 
Είμαστε βέβαιοι ότι η πόλη του Αγρινίου θα αγκαλιάσει αυτή τη δράση κοινωνικής προσφοράς του Σ.Ε.Π. και θα συμβάλλει ουσιαστικά στο να μεταφερθεί το μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινήσεις.
(Τηλ:6981 729 969- Π. ΜΕΤΖΕΝΤΖΗΣ)

Με εκτίμηση


 Θοδωρής Ν. Κεφαλάς 
Γενικός Έφορος ΣΕΠ