Μια ξεχωριστή επίσκεψη


Πριν δεκαέξι χρόνια το 1996, η Γενική Συνέλευση  του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επέλεξε την 21η  Νοεμβρίου για να την ανακηρύξει σαν Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης.
Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται και προωθούν την ειρήνη, τον πολιτισμό, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την συναδέλφωση μεταξύ των λαών.
Με την αφορμή αυτού του εορτασμού, η Ομάδα Προσκόπων του 1ου Συστήματος Αγρινίου, επισκέφτηκε τον τοπικό τηλεοπτικό  σταθμό της πόλης του Αγρινίου, «ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV». Οι δύο ενωμοτίες των «Λεόντων» και των «Αετών» ξεναγήθηκαν στους χώρους του τηλεοπτικού σταθμού και είχαν την τύχη να μάθουν από «πρώτο χέρι» τα μυστικά της τηλεόρασης.
 Ξεναγήθηκαν από τους φιλόξενους και πρόθυμους εργαζόμενους του σταθμού και είδαν όλους τους χώρους που απαιτούνται για την καλή λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού και την εκπομπή του τηλεοπτικού. Επισκέφτηκαν το «μοντάζ», τον χώρο στον οποίο γίνεται η απαραίτητη προετοιμασία των ρεπορτάζ, στη συνέχεια πήγαν στην αίθουσα ροής του προγράμματος και ελέγχου του σταθμού το «control» όπως ονομάζεται, με τα εκατοντάδες μικρά κουμπάκια που επεξεργάζεται το σήμα εκπομπής. Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση και δέος  προκάλεσε στους Προσκόπους το studio του σταθμού όπου εκεί πραγματοποιούνται οι ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων.
Μετά την ξενάγηση τους ζητήθηκε να περιγράψουν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη ….. και είπαν …
«… μου φάνηκε λίγο περίπλοκος ο χώρος της τηλεόρασης… πρώτη φορά  επισκέπτομαι ένα τέτοιο χώρο και μου άρεσε πάρα πολύ. ….Εντύπωση μου έκανε τα πολλά κουμπιά που υπήρχαν και ο χειρισμός τους από λίγα άτομα….»


Αυτά είπε η Θεοδώρα στο τέλος ενώ ο Ανδρέας πρόσθεσε: …
 «μας ξενάγησαν στο χώρο του φωτομοντάζ αλλά και σε άλλους χώρους που μας έκαναν εντύπωση και σε εμένα αλλά και σε όλα τα παιδιά…»


Ο Σωκράτης, o υπενωμοτάρχης των «ΑΕΤΩΝ» είπε: «μου έκανε εντύπωση αυτό που είδα από κοντά, αυτό το οποίο έβλεπα στην τηλεόραση από το σπίτι μου,… ο χώρος του στούντιο και γενικά όλος ο χώρος που επισκέφτηκα για πρώτη φορά » .


Μαζί του συμφώνησε και ο Νικόλας αφού και σε αυτόν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο χώρος φιλοξενίας των καλεσμένων των «ζωντανών» εκπομπών.


«…Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στα στούντιο του Αχελώου ΤV με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τηλεόρασης. Οι Πρόσκοποι ενθουσιάστηκαν και πιστεύω πως έμαθαν και κάποια πράγματα μεγαλώνοντας το πεδίο γνώσεων τους…» συμπλήρωσε η Υπαρχηγός της 1ης Ομάδας Προσκόπων Μάγδα Σχουλίδου που συνόδευε τους Προσκόπους με το υπόλοιπο Αρχηγείο της Ομάδας.
…Η τηλεόραση σαν ένα είδος άμεσης ενημέρωσης, προβολής σκέψεων και νέων ιδεών, αποτελεί μια σπουδαία κατάκτηση του σύγχρονου ανθρώπου.
 Αναμφίβολα η τηλεόραση και οι εκπομπές της αντανακλούν ανά πάσα στιγμή την εικόνα της κοινωνίας που την παρακολουθεί και συνάμα πρωταγωνιστεί στα προγράμματά της.
Ωστόσο όλοι μας θα πρέπει να αναπτύξουμε μια κριτική σκέψη απέναντι σε ότι προβάλει η τηλεόραση ώστε να μην αποπροσανατολιζόμαστε και πέφτουμε σε λάθος επιλογές και απόψεις.
Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η δύναμη της τηλεόρασης είναι στο δικό μας χέρι και στις δικές μας επιλογές, και ας βοηθήσουμε αυτό το τεχνολογικό θαύμα να εξελιχθεί μόνο προς το καλύτερο.
Ας ευχηθούμε χρόνια πολλά στην τηλεόραση, γεμάτα καλές ειδήσεις για όλο τον κόσμο.









ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ