ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν οι Πρόσκοποι της Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και το Ελληνικό Τμήμα του APLS με θέμα:
«Βασική Υποστήριξη της Ζωής (Πρώτες Βοήθειες)  σε  καταστάσεις  απειλητικές  για  τη  ζωή  των  Παιδιών».
Το Σεμινάριο φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας και στις κατάμεστες αίθουσές του, μιας και «επιστρατεύτηκε» και η βοηθητική αίθουσα Εκθετήριο Προϊόντων, καθώς και όσοι χώροι διέθεταν ταυτόχρονη προβολή μέσω οθόνης τηλεόρασης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τρακόσοι εξήντα οκτώ (368) συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, εκ των οποίων οι τρακόσοι οκτώ (308) δήλωσαν συμμετοχή και στο πρακτικό μέρος του Σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες που ήταν Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Ιατροί, Νοσηλευτές, καθώς και απλοί πολίτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες σε καταστάσεις που απειλείται η ζωή ενός παιδιού σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς οδηγίες. Παρουσιάστηκαν θέματα όπως : Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Πνιγμονή, Σπασμοί, Το τραυματισμένο παιδί, Πνιγμός, Έγκαυμα, Δηλητηρίαση.
Ομιλητές και εισηγητές των θεμάτων ήταν οι:
Αρσένιος Γεωργιάδης, Χειρουργός Παίδων-Ευρωκλινική  Παίδων Αθήνα
Αγγελική Νίκα, Παιδίατρος Νεογνολόγος-Μ.Ε.Ν. Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π & Α Κυριακού»
Μιχάλης Σαρρής, Παιδίατρος Νεογνολόγος Αθήνα
Κων/νος Βελαώρας, Χειρουργός Παίδων - Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
Φιλιππία Αρώνη, Αναισθησιολόγος -Λαϊκό   Νοσοκομείο Αθηνών
Λαμπρινή Βρανά Παιδίατρος, Εντατικολόγος   Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου «Μητέρα»
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κα. Μαργαρίτα Σερπάνου αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου κα. Μαρία Νεοφωτίστου-Παπαδάτου, ο κ. Συμεών Γκοργκόλης Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Οι συνδιοργανωτές του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας και τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Βασίλειο Αντωνόπουλο, το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας και τον Πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή καθώς και το HOTEL LETO (πλατεία Δημοκρατίας) για την σημαντική και ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στην πραγματοποίηση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο. Οι συνδιοργανωτές βλέποντας την τεράστια απήχηση που είχε το σεμινάριο και το ενδιαφέρον του κόσμου δεσμεύονται να πραγματοποιήσουν και πάλι το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο μέλλον.