ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ










ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σε μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε η παραχώρηση του κτιριακού χώρου στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη (Ριγανά) προς τους Προσκόπους του Αγρινίου. Η παραχώρηση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Γεώργιο Διδασκάλου, καθώς και από τον Διοικητή  ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου που εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΑΕΔ κ. Ιωάννη Καρβέλη. Επίσης παραβρέθηκαν η κ. Γεωργία Μπόκα ως εκπρόσωπους του Υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση και ο κ. Δημήτριος Μήλιος ως εκπρόσωπος του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Εμμανουήλ Αγγελάκα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Αιτωλοακαρνανίας κ. Παντελής Μετζεντζής παρουσιάζοντας την δράση των Προσκόπων του Αγρινίου, μια δράση που διαρκεί 70 χρόνια από την ίδρυσή τους και στο όραμα που έχουν για τον χώρο. Συγκεκριμένα τόνισε: «φιλοδοξούμε να τον μετατρέψουμε σε ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και αξιών, στέκι νεανικής δημιουργικότητας και ομαδικότητας, σημείο αναφοράς της προσπάθειας για την δημιουργία μιας κοινωνίας εθελοντισμού και προσφοράς, μιας κοινωνίας για μικρούς και μεγάλους που μας αξίζει».
Με την σειρά του ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κος Γεώργιος Διδασκάλου τόνισε: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι πάντα αρωγός στις δράσεις των ενεργών πολιτών και ιδιαίτερα, στις εθελοντικές πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν να προάγουν το αίσθημα προσφοράς και κοινωνικής συνοχής. Η σημερινή παράδοση είναι προϊόν πολύμηνης συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Ο.Α.Ε.Δ., που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα Μανώλη Αγγελάκα. Οφείλω να ευχαριστήσω για τις συντονισμένες ενέργειες και τη μεθοδική δουλειά, που είχαν ως αποτέλεσμα την αίσια έκβαση αυτής της παραχώρησης, τον Περιφερειακό Διευθυντή του Ο.Α.Ε.Δ., Γιάννη Καρβέλη και τον συνάδελφό σας Δημήτρη Μήλιο. Είμαστε σίγουροι, ότι το Σώμα των Ελλήνων Προσκόπων, που έχει παράδοση στην κοινωνική προσφορά, θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το χώρο που τους παραχωρείται». 
Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Ι. Καρβέλης τόνισε την σταθερή πεποίθηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θ. Αμπατζόγλου για την προώθηση του κοινωνικού ρόλου που διαδραματίζει στην Ελλάδα ο ΟΑΕΔ και πως επιτυγχάνεται με αυτή την παραχώρηση. Από την πλευρά του τόνισε την χρησιμότητα της συνεργασίας όλων των δημόσιων φορέων για την επίτευξη των σκοπών που υπηρετούν   Η κ. Γ. Μπόκα έκανε ειδική μνεία για την στήριξη και συμβολή που παρείχε ο Υπουργός Εργασίας στην όλη διαδικασία ώστε να ευοδωθεί και να επιτευχθεί το επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα. Ο κος Δ. Μήλιος αναφέρθηκε στην όλη «περιπέτεια» όπως χαρακτήρισε  την όλη προσπάθεια, από το αίτημα των Προσκόπων του Αγρινίου μέχρι την παραχώρηση του κτιριακού χώρου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπογραφή της παραχώρησης.