ΕΝΑ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια θερινή κατασκήνωση των Προσκόπων του Αγρινίου από τις 4 Ιουλίου έως και 15 Ιουλίου στο μαγευτικό νησάκι «Κουκουμίτσα» στη Βόνιτσα.
Με την βοήθεια του θεού, στο πραγματικά όμορφο πευκοδάσος του νησιού φιλοξενήθηκαν 24 Λυκόπουλα, 15 Πρόσκοποι μαζί με τους 10 ενήλικους Βαθμοφόρους-Εκπαιδευτές τους. Σε μικρούς και μεγάλους δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν την απλότητα της φυσικής ζωής μέσα από το ζωντανό προσκοπικό πρόγραμμα, αναπτύσσοντας και ανακαλύπτοντας δυνατότητες και κλίσεις καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.
Η θερινή Προσκοπική Κατασκήνωση αποτελεί την κορύφωση μιας χρονιάς γεμάτης νέες γνώσεις, περιπέτειες, εμπειρίες ζωής και συνεχούς προσπάθειας για ένα κόσμο καλύτερο όπως αξίζει στον άνθρωπο. Συνάμα όμως σηματοδοτεί και το ξεκίνημα μιας καινούργιας χρονιάς πολλά υποσχόμενης για μικρούς και μεγάλους.
Όλη αυτή η «περιπέτεια» δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί αν κάποιοι πραγματικά ανιδιοτελείς υποστηρικτές δεν ήταν παρόντες με την βοήθειά τους και την παροχή σε τρόφιμα και υλικοτεχνική υποδομή. Στις δύσκολες ημέρες για όλους που ζούμε σήμερα, η ανιδιοτελής προσφορά αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και θα πρέπει να τύχει της ανάλογης προβολής και αναγνώρισης. Για το λόγο αυτό, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Αιτωλοακαρνανίας, η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης καθώς και τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι και οι βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου, ως ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης τους, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν:
·   το καφέ «ΔΙΠΟΡΤΟ» και τον κο. Θεόδωρο Παπαδήμα
·   το κατάστημα "OPSIS INTERIORS"- ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ Ν. ΡΗΓΑ Κ. ΟΕ
   ·   την εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ
·   την επιχείρηση του κου. Δημητρίου Δημητριάδη
·   την εταιρεία ΜΠΑΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ & ΣΙΑ ΟΕΒΕ
·   την εταιρεία ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΦΡΟΥΤ ΑΕΒΕ και τον κο. Αν. Ράπτη
·   την επιχείρηση της κας. Ελένης  Καρακούση
·   τα καταστήματα φρούτων και λαχανικών «ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΑ» και τον κο. Χρήστο Κωνσταντόπουλο
·   το Super Market CAREFFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
·   το Super Market ΜΑΣΟΥΤΗΣ στο Παναιτώλιο και τον κο. Αθανάσιο Υφαντή
·   το ζαχαροπλαστείο «Zoomserie» και τον κο. Χρ. Καρανταλή
·   την Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης Α.Ε «ΟΛΥΜΠΟΣ»  
·   την εταιρεία «Ν. ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ»
·   την εταιρεία ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΤΑΣ ΑΒΕΕ
·   την τυροκομική μονάδα «ΑΦΟΙ ΧΡ. ΚΑΤΕΦΙΔΗ»
·   την επιχείρηση του κου. ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΑΡΑΚΗ
·   την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ «ΔΕΛΤΑ» του κου. Χρήστου Σαρτζή
·   την εταιρεία «ΣΙΤΑΝΘΗ ΑΕ» και τον κο. Πάνο Καρκαμπούνα
·   την επιχείρηση  «ΦΑΡΜΑ ΛΑΪΝΑ» και τον κο. Λεωνίδα Λαϊνά
·   το κατάστημα «ΑΦΟΙ ΤΑΤΑΡΑΚΗ ΟΕ» ΥΛΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
·   την επιχείρηση «ΖΟΛΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Ξυλεία, Επεξεργασία ξύλου - εργοστάσιου παρκέτων
·   την επιχείρηση του κου. Κώστα Γιαννακά
·   τον ΙΠΠΙΚΟ-ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και τέλος
·   την 132 Σ/Ν Μάχης και τον Διοικητή της 
Όσα τρόφιμα περίσσεψαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν (μαργαρίνη, χυμοί, κοτόπουλα, λαχανικά, ψάρια κλπ) οι Πρόσκοποι του Αγρινίου τα προσέφεραν στα συσσίτια της εκκλησίας και συγκεκριμένα στην ενορία του Αγίου Δημητρίου.  
Θα ήταν παράληψη από μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε τους Παλαιούς Προσκόπους κ.κ. Γεώργιο Ζωγόπουλο και Χαράλαμπο Ζωγόπουλο  για την σημαντική και πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της θερινής κατασκήνωσής μας.
Τέλος, ιδιαίτερα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και τον Δήμαρχο κο. Νικ. Σολδάτο όπως και τους συνεργάτες του Αντιδημάρχους κ.κ. Ευθ. Φερεντίνο, Μιχ. Γούδα καθώς και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας κα. Ελισάβετ Ζουμή, για την έμπρακτη συμπαράσταση που επέδειξαν  κατά την διεξαγωγή της θερινής μας Κατασκήνωσης.
Από τα βάθη της καρδιάς μας τους ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία. Φεύγοντας πήραμε μαζί μας αλησμόνητες στιγμές, φανταστικές εμπειρίες και την αγάπη των κατοίκων της Βόνιτσας. Όμως εκτός αυτών, φεύγοντας αφήσαμε ή καλύτερα «φυτεύσαμε» ένα κομμάτι της καρδιάς μας στο όμορφο τόπο της Βόνιτσας και ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε την πόλη να έχει μεγαλώσει και ανθίσει, ώστε να βρούμε και πάλι την αγάπη και την προθυμία για φιλοξενία. 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ  ΠΟΛΥ
ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ & ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ
ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ
































Σύντομα και βίντεο με τα κατορθώματά μας