ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ


Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σε μια σεμνή τελετή, η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Προσκόπων της πόλης του Αγρινίου. Η Δημοτική κοινότητα του Αγίου Κων/νου φιλοξένησε την εκδήλωση αυτή αφού πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος (πρώην Δημαρχείο) στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Δημήτριος Αντωνίου εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου.  
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:
ο Έφορος Περιοχής κος Γεώργιος Τάτσης, ως εκπρόσωπος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
ο Αντιδήμαρχος κος Θεόδωρος Λαδάς ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού,
ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου σε θέματα Πρασίνου κος Βασίλειος Παπαθανάσης,
ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου κος Ηλίας Καλλέργης,
η  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου κα Μαρία Νεοφωτίστου.
Επίσης την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφερειακής Εφορείας Αιτωλοακαρνανίας, Γναθοχειρουργός κος Γεώργιος Παπαναστασίου, καθώς και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Αιτωλοακαρνανίας, κος Σωτήριος Παπαροϊδάμης, Παλαιοί Πρόσκοποι και φυσικά Γονείς και Φίλοι των Προσκόπων.
Κατά την έναρξη της τελετής έγινε παρουσίαση των Δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2011 – Αύγουστος 2012. Ενδεικτικά αναφέρονται Δράσεις όπως:
Συλλογή και προσφορά παιχνιδιών στην Εκκλησία (ενορία Αγ. Δημητρίου), στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αγρινίου και στο Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε θέματα με την προστασία των παιδιών από ατυχήματα
Συλλογή και προσφορά φαρμάκων στο Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου
Κοινωνική Δράση καθαρισμού μέρους της Λίμνης Τριχωνίδας
Θερινή Προσκοπική Κατασκήνωση και άλλες ....
Ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Αιτωλοακαρνανίας κος Παντελής Ν. Μετζεντζής, ευχαριστώντας όλους για την τιμή που έκαναν στους Προσκόπους της πόλης του Αγρινίου να παραστούν στην σεμνή τελετή τους, ζήτησε από τους παριστάμενους μικρούς και μεγάλους να ενώσουν όλοι μαζί τις ευχές τους, οι οποίες θα αποτελέσουν σύντροφο και οδηγό των Προσκόπων αλλά και της κοινωνίας μας ευρύτερα, στο μονοπάτι του νέου χρόνου που ξεκίνησε λίγες μέρες πριν, ώστε να πορευτούν για:
Υγεία… ΠρόοδοΔημιουργικότητα…  Δράση…  ΠεριπέτειαΦαντασία…  Υπευθυνότητα…..  ΠρωτοβουλίεςΑλτρουισμό….  Σεβασμό…  Συναδέλφωση…  Ευγένεια
…… Π ρ ο σ φ ο ρ ά .
Λέξεις απλές που κρύβουν μέσα τους την δύναμη του ανθρώπου στις δυσκολίες της ζωής, τονίζοντας πως όποιος πιστεύει σε αυτές τις λέξεις  και στο νόημά τους τότε σίγουρα και αυτός είναι Πρόσκοπος.
Τέλος οι Πρόσκοποι ευχαρίστησαν θερμά την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κα Μαρία Νεοφωτίστου για την φιλοξενία της στο χώρο και διαβεβαίωσαν όλους, ότι θα είναι παρόντες σε κάθε κάλεσμά τους προκειμένου να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.
Η τελετή έκλεισε με την κοπή της πίτας για μικρούς και μεγάλους.
Ακολουθεί Φωτογραφικό υλικό από τη τελετή.